Pozivnica | Ispis |

 

PD „BUNDEK“
MURSKO SREDIŠĆE

ORGANIZIRA I POZIVA SVE DRAGE PRIJATELJE I PLANINARE NA

                19.VINCEKOV POHOD

Pozivamo vas na tradicionalni zimski 19.  po redu Vincekov pohod koji će se održati u nedjelju, 22. 01.2017. Pohod se organizira  po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježimo  Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja "službeni" početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu.

Godine 2010. i 2016.  Hrvatski planinarski savez proglasio je naš pohod najboljom planinarskom akcijom u Rep. Hrvatskoj te smo za organizaciju Vincekovog  pohoda primili Godišnju nagradu

 HPS-a.

 

 

Pozivamo Vas, poštovani planinari,da nam se pridružite na pohodu po vinorodnim brežuljcima. Nijedan od njih nije viši od 300 metara. Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta.

 

Put započinjemo u Toplicama Sv.Martin i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka ,  Baloga i Bundeka. Nakon  nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih  bit će tradicionalan Vincekov obred),krećemo prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom graduSpuštamo se u ravničarski dio i potrebna su nam  još neka dva kilometra do sportske dvorane u kojoj je kraj našeg hodanja,  a početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice)- hrana i piće nije uključeno u startninu pa vas molimo da to objasnite svojim članovima koji dolaze na pohod.

"Na dan sv. Vinka vinogradar ide v gorice po sakomu vremenu, pa i po dežđu i po snegu",pa je tako i naš pohod predviđen bez obzira na vrijeme. Nadajmo se dobrom vremenu jer poslovica kaže:

Če Vinka sunce peče,
v lagve vino teče.

Start je između 8.00 i 9.00 sati u Toplicama Sv.Martin, na parkiralištu Toplica.
Iz Murskog Središća će ujutro od 7.10 do 8.45 sati voziti besplatni autobusi u Toplice.
Za one koji dolaze svojim prijevozom:  u Toplice je najlakše doći cestom M. SredišćeŠtrigova, skretanje kod Sv. Martina u naselju Brezovec. Iz smjera Slovenije preko graničnog prelaza Gibina i nakon 5 kilometara, u Brezovcu desno, smjer Vučkovec ili Toplice sv. Martin. Prijedlog za sve one koji dolaze autom- ostaviti ih na parkiralištu u M. Središću i do Toplica idite autobusom kako kasnije ne bi morali po automobile.

Startnina je 15 kn za odrasle, za djecu je nema. U cijenu je uračunat prijevoz iz Murskog Središća (za one koji ne dolaze svojim busom), simboličan poklon ( iznenađenje), kontrolni kartončić (potvrdi se na cilju u dvorani) te kruh sa slaninama i žestica na startu. Listić startnine na kraju u dvorani potrebno je priložiti za pečat u kontrolnom kartončiću.

Svaki sudionik za 10. ili 15. Vincekov pohod dobiva nagradu.

 

DOBRODOŠLI!!!

                                                                                   PD "Bundek" Mursko Središće

 

web: www.bundek.hr 
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
mob.: 091/545-7377 (Sonja Vršić);

 098/555-609 ili za SLO: 00386/(0)70/022-9270 (Renato Pahor)
pošt. adresa: PD Bundek, PP 20, 40315 Mursko Središće.

 

Želite li doći na dva dana, šaljemo vam ponudu Toplica sv. Martin pa vas molimo da si što prije rezervirate apartmane jer ima jako puno upita. Evo ponude smještaja i degustacije u obližnjoj vinariji.

 

Mogućnost noćenja u Toplicama Sv. Martin  (21. /22. siječnja 2016.)

Standard apartman (2+1) = 300,00 kn za apartman

Family apartman (4+1) = 448,00 kn za apartman.

+ boravišna pristojba po osobi

U cijeni je i subotnje kupanje

Rezervacije apartmana vrše se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Kod rezervacije treba istaknuti da se radi o Vincekovom pohodu zbog dogovorene jeftinije cijene.

Postoji mogućnost noćenja s doručkom, ali o tome se treba informirati na gore navedenoj mail-adresi.

 

Degustacija u Vinskoj kući Hažić, subota popodne- prema dogovoru (javite se Sonji- 091/545-7377 ili direktno OPG-u Hažić)

cijena: 40 kn

degustacija na bazi 4 vrste vina, 5 vrsta sokova, čips od jabuke i krušćići s bučinim sjemenkama

Više o samoj kući:http://opg-hazic.com

 

Trebate li za subotnji dan kakvog vodiča za neki poludnevni izlet ili obilazak Varždina ili Čakovca, obavezno se javite PD "BUndek"- Sonji.

 

alt